5 Tips ontlasting stoelgang problemen…

5 Tips ontlasting stoelgang problemen. Heb jij ook veel zin in een vakantie? Ga je naar een plek waar je nog nooit bent geweest en zie je er als een berg tegenop dat je nu al weet dat je de eerste dagen van je vakantie een slechte stoelgang hebt?
Vakantie vind je heerlijk maar wat kun je er nu aan doen om juist wel in je eerste dagen net als thuis gewoon een goede stoelgang hebt? Bijna één op de twee mensen heeft last van verstopping en dus een slecht stoelgang op reis of tijdens de vakantie.
Bij een verstopping/slechte stoelgang werken de zenuwen en spieren van de darm niet meer zo gericht naar een bepaald doel toe. Vooral de eerste dagen dat je op reis bent, poep je niet. Meestal komt dit doordat de darm een gewoontedier is. De darmzenuwen onthouden welke dingen je eet en wanneer je je eetmomenten hebt. Ze weten hoeveel je beweegt en hoeveel water je drinkt. Ze weten wanneer het dag en nacht is, en wanneer je naar het toilet gaat.
Als alles ok is zijn ze opgewekt aan het werk en zetten de darm spieren aan tot verteren. Echter wanneer je op reis gaat ben je met veel dingen tegelijk bezig, heb ik het strijkijzer wel uitgedaan? De achterdeur op slot, ben ik niets vergeten?
Voor de mind neem je alles mee, een boek, muziek. Overal wordt aan gedacht maar je vergeet bijna altijd één ding; je gewoontedier je darm. Deze reist ook met je mee maar wordt even helemaal vergeten.

Vaak eet je voorverpakte broodjes…

Vliegtuigmaaltijden, of gaat eten bij een wegrestaurant  je drinkt veel te weinig want je wilt niet graag op een onbekend toilet.
De zenuwen van de darmen hebben last van deze uitzonderingssituatie. Ze stoppen er even mee. Het kan echter zijn dat je wel een melding krijgt dat er gepoept moet worden maar vaak onderdruk je die aandrang omdat het moment je helemaal niet uitkomt.
Openbare toiletten zijn ook nog eens niet jouw ding. Dit is het zogenaamde “niet mijn toilet syndroom”.

Er zijn trucjes…

Er zijn trucjes, waarmee mensen die last hebben van een kortstondige of milde verstopping hun darm weer zo kunnen aanmoedigen, dat de angst verdwijnt en weer zijn werk hervat:
 
1.       Voedingsvezels. Deze zetten de dikke darm aan het werk doordat ze in de dunne darm niet verteerd worden. Kies voor psylliumvezels, (vlozaad) die geven de beste resultaten .Psylliumvezels trekken meer vloeistof in de darm zodat de poep iets zachter wordt. Het duurt twee tot drie dagen voordat je merkt dat het werkt. Je kunt een dag voordat je vertrekt starten. Wel belangrijk om te weten is dat voedingsvezels weinig doen als je niet voldoende drinkt. In water zwellen ze op tot ballen en is er werk aan de winkel voor de darm spieren. Let op! Zonder water zijn het niet meer dan vaste brokken en kunnen dus dan alleen maar meer verstopping geven.
 
2.       Drink voldoende. Veel drinken hoeft alleen maar als je echt water nodig hebt. Als je al genoeg drinkt, wordt de situatie er niet beter op als je meer drinkt. Echter als je geen goeie drinker bent zal dat tijdens het reizen er helemaal bij in schieten. Wanneer er te weinig vocht in je lichaam zit dan trekt de darm meer water uit de voedselbrij en wordt je poep dus harder. Zeker tijdens een vliegreis verlies je veel vocht, je kunt dit als eerste merken aan een droge neus. Dus in het vliegtuig meer drinken dan je normaal al doet.
 
3.       Luister naar je lichaam. Geef gehoor aan de afspraak dat je op gezette tijden naar het toilet gaat. Als je op reis je aandrang onderdrukt verbreek je de stilzwijgende afspraak die je hebt met je darm. Je darm werkt volgens zijn plan en ritme. Ook als jij de spijsverteringsbrij een paar keer achter elkaar terug stuurt naar de wachtbuis train je de zenuwen en spieren in achterwaartse richting. Daardoor wordt het steeds moeilijker  om de richting weer om te keren. Het onderdrukken van de aandrang om te poepen kan al na een paar dagen verstopping veroorzaken.
 
4.       Probiotica. In een vorig artikel heb ik hier uitgebreid over geschreven. Levende, goede bacteriën innemen in supplement vorm. Zeer geschikt om een vermoeide darm weer een nieuw leven in te blazen. Altijd nemen na een antibiotica kuur omdat de darmflora ook wordt vernietigd.
 
5.       De schommel-hurkzit: je gaat op het toilet zitten, buigt je bovenlichaam naar voren tot aan je bovenbenen en gaat dan weer rechtop zitten.  Als je dat een paar keer herhaalt, zou het moeten lukken.
Als bovenstaande 5 tips en het schommelen geen resultaat hebben kan het zijn dat niet alleen de zenuwen van je darm in de war zijn, maar dat er meer aan de hand is. Raadpleeg dan je huisarts, misschien heb je zonder dat je het weet diabetes of een schildklierprobleem. Maar het kan ook zijn dat je een ‘trage transporteur’ bent.
Over het algemeen is bij de meeste mensen de inhoud van de dikke darm genoeg voor 1 x ontlasting per dag.
Er zijn echter mensen die 3 tot 4 x per dag ontlasting hebben, maar ook mensen die zelfs slechts 3 x per week ontlasting hebben en dat is statistisch gezien nog gezond.
 
De dikke darm van vrouwen is langzamer dan die van mannen, vermoedelijk komt dit niet alleen door de hormonen. Waar dit dan wel aan ligt is nog niet bekend. Wanneer je bij de één keer per dag of langzame groep poeper hoort of af en toe last hebt van verstopping, heb je volgens een Nederlands onderzoek zelfs een geringere kans op bepaalde darmziekten.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank-232

Ter ondersteuning bij afvallen…

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voeding patroon.Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Kies nu het Fatburner programma selfsupport of Fatburner programma V.I.P. zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen.

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je Bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

 

Bestel nu