Afvallen en Insuline

Afvallen en insuline, een heel belangrijk hormoon dat een rol speelt bij het afvallen. Insuline reguleert onze bloedsuikerspiegel, wanneer wij bijvoorbeeld een bruine of witte tarweboterham met kaas of hagelslag eten werkt het in het lichaam als volgt:

insulineDe koolhydraten in het broodje zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel, het lichaam komt hierdoor gelijk in actie door de alvleesklier een seintje te geven om insuline aan te maken, het lichaam beschermt  namelijk  de bloedvaten om meteen de koolhydraten (suiker) hieruit te halen want wanneer er teveel suiker in de bloedvaten stroomt worden de bloedvaten aan de binnenkant nogal beschadigd.  Het is dus een bescherming van het lichaam.

Wanneer de koolhydraten uit de bloedvaten zijn gehaald wordt dit opgeslagen als glycogeen in onze lever en spieren, echter stel je voor je eet de hele dag door veel brood, snelle suikers en snacks, dan wordt het aanbod van glycogeen wel hoog en moet je lichaam hard werken om je bloedvaten weer te herstellen.

Stel je heb een auto en de capaciteit van de benzinetank is 50 liter. Zou het je lukken om 60 liter in die tank te krijgen? Nee dus, dan stroomt de tank over en wat dacht je van ons lichaam? Juist daar heeft ons lichaam wel een oplossing voor, het teveel aan glycogeen wordt omgezet in vet, en laten we daar nou heel  veel opslag capaciteit voor hebben. Daar is ons lichaam op gebouwd om in barre tijden daar uit te kunnen putten, alleen in onze tijd van welvaart is dit niet meer nodig. Wij branden allemaal op suiker.

Glycemische indexering.(GI)

Voldoende voeding met een lage GI is belangrijk bij preventie van hyper insulinemie. De GI waarde is het getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel  in het bloed omhoog gaat na het eten van een voeding. Hoe lager het getal hoe langzamer de glucose stijging des te minder aanmaak van de insuline door de alt vleesklier.

Suiker…

Suiker heeft bijvoorbeeld een GI van 100, bladgroente slechts een waarde van 10. Voeding met een GI waarde lager dan 30 wordt als gezond beschouwd.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen.  Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!bestel nu