Afvallen met de juiste zuivelproducten…

Regelmatig krijg ik de vraag voorgelegd van klanten:  “Is melk nou wel of niet goed voor je?” Er zijn zoveel verschillende verhalen, de een zegt dit en de ander zegt dat. Afgelopen week verscheen in de media zelfs een artikel dat wanneer je veel melk zou drinken dit op den duur dodelijk zou kunnen zijn.

“Wat is jouw advies Susanne?” vragen klanten dan. Mijn wedervraag is altijd of men dan klachten heeft zoals : darmklachten, maagklachten, opgeblazen misselijk gevoel, darmkrampen, rare geluiden in je buik. Hoe is je ontlasting? Dun, schuimend, groenig van kleur? Maar ook huiduitslag, eczeem, acné , bij een slechte huid kan melk de veroorzaker zijn.

Wat nou! Melk niet meer goed voor elk?

Joris driepinter dronk elke dag 3 glazen melk omdat het zo gezond was. Maar ook omdat er in de jaren zestig een melkoverschot was. Dat laatste melde de overheid en de reclamecampagne voor melk er niet bij.

Melk geeft slijmvorming in onze darmen en kan oorontsteking veroorzaken bij kinderen en ben je vaak verkouden? Stop dan maar eens een aantal weken met het drinken van melk. Ooit hoorde ik van iemand de uitspraak: Joris Driepinter had altijd een snotneus.

Melk bevat lactose, dit is een melksuiker in melk dat verteert moet worden met behulp van het enzym lactase.  Naar mate we ouder worden en wanneer ons immuunsysteem niet optimaal werkt produceert ons lichaam te weinig lactase en daardoor ontstaan klachten. Gepasteuriseerde melk bevat veel lactose en is dus zeker wanneer je bovenstaande klachten hebt geen aanrader. Wanneer je rauwe melk van de boer zou drinken kan de lactose wel worden afgebroken door de aanwezige probiotische bioculturen in de  in de melk. Deze fermenteren de lactose maar door het pasteuriseren verdwijnen de probiotische culturen helaas.Misschien woon je in de buurt van een boer en kun je daar eens een glaasje rauwe melk proeven!

In Noord-Europa is  5 % van de bevolking lactose intolerant,  in Afrika en Azië zijn dit 90% van de mensen.

Mijn advies is wil je afvallen en gezonder leven? Drink dan überhaupt  geen gepasteuriseerde melk!  Moedermelk is voor kalfjes en baby’s  en niet voor (volwassen) mensen en koeien. Heb jij ooit een koe melk zien drinken?

Maar ja voor de economie zou het ramp zijn wanneer we massaal onze melkinname zouden stoppen en Joris Driepinter is vooral in mijn kindertijd ons zeer goed ingeprent, 3 glazen melk per dag  zou een goede bijdrage zijn voor onze gezondheid, maar wel gek dat wij het hoogste percentage botbreuken in ons land kennen. Vroeger had ik chronische bronchitus, wat heb ik mij vaak belabberd gevoeld en had ik slapeloze nachten van het vele hoesten. Er werd bij ons thuis dan ook veel volle melk gedronken. Nadat ikzelf uiteindelijk met melk drinken was gestopt was mijn bronchitis over.

Voor onze calcium inname zouden we melk moeten drinken toch? Nee, want door het aanwezige fosfor in melk wordt calcium minder goed opgenomen.

Beter is om je calcium uit groente te halen, dan krijg je nog veel meer noodzakelijke mineralen binnen.

De koe haalt zijn calcium uit? Juist! Gras. Onze genen zijn gewoonweg nog niet mee gemuteerd aan enorme hoeveelheiden zuivel, zeker niet in de vorm van melk.

Tevens bevat melk het hormoon  IGF 1, dit is een groeihormoon, dus bedoeld om kalfjes te laten groeien en niet de mens. Dus juist tijdens het afvallen funest om melk te drinken we komen er alleen maar van aan!

Wat is dan een betere keuze?

Want niet iedereen wil maar hoeft dus ook niet zijn zuivel helemaal op te geven.

  • Kefir
  • Alle zuivelproducten(melk heeft de meeste lactose) van geiten, schapen, paareden en kaas
  • Rijstemelk, amandelmelk en notenmelk
  • Lactose vrije zuivelproducten minus-L verkrijgbaar bij (Jumbo of Marktkauf)
  • Sojamelk, sojayoghurt (met mate)
  • Yoghurt, kwark, biogarde,(van de koe)
  • En hoe ouder de kaas van de koe, des te minder lactose

Kortom heb je totaal geen klachten en je vindt melk geweldig lekker kun je af en toe een glaasje nemen. Echter voor je gezondheid en tijdens afvallen heeft het beslist geen toegevoegde waarde.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!bestel nu