Feiten en fabels over afvallen…

Feiten en fabels over afvallen. Iedereen weet dat alcohol, nicotine en cocaïne verslavend kunnen werken. Diverse instanties en overheid houden regelmatige campagnes om een ieder te bereiken en te doordringen van het feit dat deze genotsmiddelen zeer gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. En dat je ook schade voor anderen kan berokkenen.

Maar wist je dat suiker ook toegevoegd moet worden aan dit rijtje?

Suiker wordt werkelijk waar overal aan toegevoegd en dit is als het ware de gewoonste zaak van de wereld, kortom het is gelegaliseerd. Wanneer je per dag meer dan 6-9 theelepels suiker binnen krijgt  ben je al kanshebber dat dit uiteindelijk nadelige gevolgen gaat hebben voor je gezondheid.

Suiker heeft een net zo verslavend effect als nicotine, alcohol en cocaïne.

Het is daarom voor mensen die meer dan 6-9 theelepels suiker een enorm lastige uitdaging om de overgang te maken naar geen of minder suiker in het dagelijkse voedingspatroon en dus keer op keer terug vallen in hun oude voedingspatroon.

Afgelopen week was er in een uitzending  van RTL Late night een endocrinoloog en kinderarts  uit Amerika dhr. Robert  Lustig.

Hij was in Nederland om een lezing te geven voor de Vereniging van kinderartsen. Robert Lustig verklaart de oorlog aan suiker.

Hij wil iedereen kenbaar maken wat voor gevaar suiker kan betekenen voor ons lichaam. Suiker is een sluipmoordenaar.

Het gevolg  van teveel suiker is niet alleen obesitas maar Diabetes II spant de kroon, want er zijn veel mensen die,  ook als zijn ze niet Obese toch Diabetes II ontwikkelen.

Huidige cijfers in Amerika geven aan de Obesitas toeneemt met 1% en Diabetes met  4%.

Dit betekent dat dus ook slanke mensen Diabetes krijgen. Dun van buiten en dik van binnen. Dit noemt Robert  Ludwig. Tofi’s.Thin outside, fat inside.

Robert Lustig verteld 3 fabels waarom  de plank finaal misgeslagen wordt vandaag de dag.

1.       Fabel 1: De artsen richten zich op obesitas en adviseren mensen meer te bewegen en minder te eten en denken het daarmee op te lossen. Ik krijg daarom altijd deze mensen in mijn studio, ze vallen niet af ondanks dat ze  zich een slag in de rondte sporten en op een lage intake van calorieën gaan zitten. Ze zijn ten einde raad. Schrijnend om te zien in het filmpje dat kinderen die al zo dik zijn er alles aan doen om af te vallen maar het niet lukt. De juiste kennis ontbreekt en daardoor blijkt het onmogelijk om af te vallen.

2.       Fabel 2, een calorie is een calorie, als je een dieet gaat doen  zoals weight watchers of Sonja Bakker kom je bedrogen uit, het helpt geen fluit. Herkenbaar? Als jij een gerecht neemt vol transvetten of een gerecht rijk aan omega 3 vetzuren met  dezelfde calorische waarde heeft dit een totaal andere uitwerking in je lichaam. Of je denkt een appel met een eierkoek te kunnen vergelijken zit je mis terwijl ze het zelfd aantal calorieën hebben. Er is aangetoond dat 150 calorieën extra per dag 0,1% meer kans geeft op diabetes, maar 150 calorieën uit frisdrank (puur suiker) 1,1% meer kans geeft op diabetes.

3.       Fabel 3: Het is je eigen verantwoordelijkheid, dus je eigen schuld dat je dik wordt en last krijgt van een hoge bloeddruk, hart en vaatziektes of diabetes II.

Maar hoe kan het je eigen verantwoordelijkheid zijn als je de kennis niet hebt en blootgesteld wordt aan produkten van de voedingsmiddelen industrie die overal maar dan overal suiker in verwerken. Er zijn inmiddels 56 schuilnamen voor suiker. We hebben gemaksvoedsel wat lang houdbaar en overal te verkrijgen is. Wij worden zonder dat we het weten afhankelijk gemaakt van het giftige suiker. Het is een legale verslaving geworden.

Het zou net als bij alcohol en tabak zo moeten zijn dat er ook taks op suiker komt.

Wetenschappelijke onderzoeken feiten en fabels

43 kinderen met een stofwisselingsziekte kregen 10 dagen lang een dieet zonder suiker maar wel met complexe koolhydraten.Elk aspect van hun ziekte gaf een wezenlijke vermindering.

Van de 43 ratten die suikerwater kregen raakten er 40 verslaafd. Ze kregen ontwenningsverschijnselen toen ze het niet meer kregen.

De Amerikaanse hartstichting adviseert 6 tot 9 theelepels suiker (1 theelepel = 4 gram).

Een klein lichtpuntje, guess what? Concern Mars wil de WHO ondersteunen door rekening te gaan houden met de suikers die ze verwerken in producten.

Als je nagaat dat in een fles appelsap ongeveer 10 theelepels suikers zitten  dan is het voor een ieder, dik of niet dik uiterst noodzakelijk je suikerinname eens te analyseren.

Onderstaand een beknopt schema van een klant van mij Merel.

Zij is vorig jaar begonnen met mijn dubbele hulp, coaching met aminoform om af te vallen. Nu na anderhalf jaar is ze nog steeds op  gewicht, en 14 kilo minder, dit resultaat had  ze nooit durven dromen. En is ze niet alleen slank maar ook geen kandidaat meer om diabetes II te ontwikkelen.

Merel heeft geleerd wat een juist en gezond voedingspatroon voor haar lichaam is, eet meer dan ze ooit deed en heeft de juiste bloedwaarden en een prachtige bloeddruk.

Voedingsschema Merel…

leeftijd 30 jaar, 75 kilo, lengte 1.60, streefgewicht 65, weegt nu 61 kilo)

Ontbijt: 2 boterhammen met kaas, pindakaas en hagelslag

Tussendoor:  een appel en een chocolade lu koekje time out

Lunch: 4 boterhammen met kaas en pindakaas

Tussendoor: 2 zandkoekjes of een plak cake, of blokjes chocolade

Avondeten…

Vaak aardappelen of anders iets gemaakt uit een pakje, Knorr wereldgerechten , conimex kruiden pasta etc. met rijst of pasta.

Tussendoor: 4 speculaasjes of kokosbiscuit, in het weekend bakje chips, dorito’s of buggles

Drinken:  4 glazen rivella of cola light per dag, 2 glazen water, 4 koppen thee

Fruit: 3x per week 1 appel of een banaan, groente: 2 opscheplepels gekookt, en bakken in blue band vloeibaar, soms olijfolie.

Je kunt zien dat Merel alleen al uit haar drinken bijna haar suikertax haalde, en ik hoor nu meteen je vraag: “ja maar het is toch light?” Light wordt net zo opgenomen als suiker door je lichaam.

Kortom, het gewicht zat er bij Merel al aan, ze hoefde gewoon maar te wachten op verdere klachten;  het  metaboolsyndroom met kenmerken zoals insulineresistentie en daardoor een verhoogde insulinespiegel (hyperinsulinemie), een verhoogde glucosespiegel, een verhoogd LDL cholesterol, een verlaagd HDL cholesterol, verhoogde triglyceriden en een hoge bloeddruk.

Merel is nog steeds gelukkig dat ze mijn dubbele hulp heeft gezocht en gevonden.

Tijdens het programma hoe kan ik snel afvallen is extra beweging een ideale ondersteuning. Dit betekent echt niet dat je iedere dag een paar uur in de sportschool hoeft door te brengen. Veel mensen hebben hier een hekel aan en ook simpelweg geen tijd voor. Als je voor een boodschap de deur uit moet, laat dan de auto staan en ga op de fiets. Ook de lichte extra inspanning van een ritje op de fiets zorgt ervoor dat het lichaam meer vet verbrand, wat het afvallen bevordert.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier….

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!