Geen hartaanval krijgen

Geen hartaanval krijgen. Juist wanneer de R weer in de maand komt krijg je van alle kanten te horen om je Vitamine C inname te verhogen. De tv spotjes doen ons geloven dat er de wereld aan effectieve bruistabletten en drankjes bestaan die ons van die vervelende prikkelhoest af doen komen en onze weerstand verhogen.

In mijn praktijk was het in september al weer raak. Afzeggingen van klanten vanwege griep. Voorkomen is beter dan genezen is mijn slogan dan.

Waarom is vitamine C zo belangrijk?

Vitamine C is een antioxidant die je beschermt tegen de meeste virussen en infecties bij een dagelijkse en optimale in –en opname. Gemiddeld is iemand per jaar zeker 1 tot 4 x verkouden. Uit studies is gebleken dat bij een inname van voldoende vitamine C  deze jaarlijkse verkoudheden voorkomen kunnen worden. Zelf heb ik in geen jaren meer een verkoudheid gehad laat staan dat ik dagenlang met griep op bed lig.

Waar helpt vitamine C nog meer tegen

  • griep, herpes, hepatitis
  • Groei kankercelen en zelfs vermindering (intraveneus toegediend in hoge dosering)
  • Scheurbuik (vroeger de angst van de zeeman)

Vitamine C is essentieel voor een sterk immuunsysteem en versterkt je botten, gewrichten, huid en bloedvaten. Vitamine C stimuleert de collageen vezels in je huid en werkt daardoor anti verouderend!

Let maar eens op de huid van een roker, iedere sigaret die zo opsteken rooft 25 mg vitamine C weg (daar gaan 2 sinaasappels). Vitamine C neutraliseert gifstoffen en vrije radicalen waardoor het je tegen kanker en hart –en vaatziekten beschermt.

Praktisch alle diersoorten maken de hoeveelheid vitamine C zelf aan die ze dagelijks nodig hebben. Er worden hoeveelheden van 3 tot 16 gram per dag geproduceerd! Dit maakt dat dieren dan ook immuun voor de meeste kankersoorten en virussen zijn. Ik heb mijn hond nog nooit verkouden gezien.

Ons wordt aangeraden om minimaal 60 mg per dag vitamine C tot ons te nemen. Ik zou dit opschroeven naar minstens 300-3000 mg. Afhankelijk van klachten zoals bloedend tandvlees, vaak verkouden, snel blauwe plekken en bloedneuzen. Ernstig zieken en mensen met kanker wordt geadviseerd om tot wel 15 gram vitamine C per dag in te nemen.

1 Sinaasappel bevat ongeveer 60 mg vitamine C, dus per dag zou je dan minstens 5 sinaasappels moeten eten of een ander combinatie bijvoorbeeld  2 stuks citrusvruchten en het liefst 3 tot 5 ons groenten. om minstens 300 mg vitamine C binnen te krijgen.

Dat is best lastig voor velen, daarom ben ik zelf een voorstander van veel rauwkost of verse groenten sappen.  Dan drink je makkelijk veel vitamine C naar binnen en hoef je niet lang te kauwen. Wel inspeekselen graag!

Lukken je deze hoeveelheden echt niet kun je altijd nog vitamine C suppleren, mijn voorkeur gaat dan uit naar poeder. Teveel krijg je niet binnen want vitamine C stapelt niet in je lichaam. Je plast het weer uit.

Schrik je van deze hoeveelheden? Begrijp dan dat er ook veel kapers op de kust zijn die vitamine C “weg roven” c.q. vernietigen.

Wat zijn de boosdoeners?

  • roken, alcohol, luchtvervuiling
  • medicijnen zoals antidepressiva, anticonceptiepil
  • Stress, hitte, licht, gefrituurd eten

Ik denk dat met onze westerse lifestyle de aanbevolen 60 mg vitamine C bij lange na niet genoeg is, dan lijkt me wel duidelijk. Kies voor het volgende fruit op je menu of in je juice sappen: 

Citroen, grapfruit, sinaasappel, kiwi, limoen, mango, zwarte bessen, aardbeien, tomaten.

Groente: Bladgroente, paprika, waterkers, kool, broccoli, peterselie en bloemkool.

Nogmaals Vitamine C stapelt zich niet maar hou er rekening mee dat je het wel opbouwt. Niet in één keer de optimale hoeveelheid in willen nemen, want op de nuchtere maag kan een hoge inname hoeveelheid zorgen voor een wat andere stoelgang.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!