Gezond bakken en braden

olijfolie

Gele olijfolie…

Gezond bakken en braden. Olijfolie om in te wokken, hoe geler de olijfolie des te beter om in te bakken, de extra vierge olijfolie is zeer geschikt om koud te verwerken en ook heel smaakvol.

 • Kokosvet, om in te bakken en braden.
 • Roomboter, om in te bakken en te braden voor af en toe.

Welke onverzadigde en verzadigde vetten zijn gezond?

Vermijd dus transvetten! (becel, croma, blue-band etc.) Onverzadigde vetten komen vooral voor in plantaardige oliën. De meest gezonde plantaardige olie is olijfolie, omdat hierin de verhouding tussen onverzadigde en verzadigde vetten het meest optimaal is.

kokos

Kokos olie…

Een gezonde bron van verzadigde vetten is kokosolie, dat makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Het is een z.g.n middel lang vet zuur. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd hebben mensen verzadigd vet nodig als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon en zeker om opgeslagen vet te kunnen verbranden.
Verzadigde dierlijke en plantaardige vetten zorgen onder andere voor een sterk geconcentreerde hoeveelheid energie in je voedingspatroon en dragen bij aan sterke botten, een gezonde lever-, hart- en longfunctie, een goedwerkende zenuwsignaalwerking en een sterk immuunsysteem.

Het grote verschil tussen verzadigde vetten en transvetten:

Transvetten vind je terug in bijvoorbeeld gefrituurde en sterk bewerkte producten, en zijn erg schadelijk voor de gezondheid. Transvetten zijn verzadigde vetten die worden gevormd wanneer plantaardige oliën uitharden, ook vaak hydrogenatie genoemd. Bij dit proces wordt het LDL-gehalte, ofwel het “ongezonde cholesterol” verhoogd en het HDL-gehalte, het “gezonde cholesterol”, verlaagd. Een te hoog LDL-gehalte is verantwoordelijk voor hart- en vaatziekten, aderverkalking, diabetes type 2 en andere ziekten.

Dranken:

 • Tomatensap
 • Water met een schijfje citroen of limoen
 • Rode wijn, 1 glas glas bij het diner
 • Koffie (zwart max. 3 per dag)
 • Groene thee, onbeperkt
 • Zwarte thee, max 3 per dag
 • Groene smoothie, 1 tot 2 glazen per dag

Groene smoothie andijvie sinaasappel

Dit is een recept voor een heerlijke, zoete groene smoothie die boordevol vitamines en zeer rijk aan mineralen is.

Ingrediënten:

 • 200 gram andijvie
 • water
 • 1 sinaasappel
 • 1 peer
 • 1 appel

Bereiding
Doe de gewassen andijvie in de blender en vul de blender met water, totdat de waterlijn net zo hoog is als de andijvie. Zet de blender aan. Voeg de sinaasappel, appel en peer toe en laat de blender ongeveer een minuut aan staan, zodat je een egale smoothie krijgt.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!