Hoe ontstaat een koolhydraat verslaving?

Hoe ontstaat een koolhydraat verslaving. Heb jij zonder dat jij dit gemerkt hebt een veel betere stemming bij het eten van meer koolhydraten? Wordt jij sikkeneurig, prikkelbaar en stress gevoeliger wanneer je wilt afvallen en je je koolhydraten schrapt uit je dieet? Je wordt ronduit verdrietig en somber?

Wanneer je een dieet gaat volgen en koolhydraten weg laat zoals bijvoorbeeld bij bij Dr. Frank , Montignac, Atkins of South Beach is dit  zeer slecht voor je gezondheid en zorgt er juist voor dat je een koolhydraat verslaving ontwikkelt.

Een koolhydraat verslaving veroorzaakt niet alleen overgewicht maar kan, door een lange periode van verkeerde voedingskeuzes, ook hyperinsulinemie en diabetes II veroorzaken.

Een verslaving aan koolhydraat rijke voeding wordt veroorzaakt door een stoornis in de serotonine huishouding. Er wordt door het lichaam niet meer voldoende serotonine aangemaakt, of de beschikbare serotonine wordt te snel afgebroken. In beide gevallen hebt je te weinig serotonine om goed te kunnen functioneren.

Wat is serotonine?

Serotonine is een een stof die zowel werkt als hormoon als neurotransmitter. Als hormoon geeft het signalen in het lichaam door en als neurotransmitter die signalen in het zenuwstelsel doorgeeft.

Serotonine beïnvloedt je stemming, emotie en slaap. Maar ook je eetlust. Het eten van koolhydraten verhoogt de serotonine productie.

Daarom is het voor personen die snel prikkelbaar worden tijdens een dieet zonder koolhydraten duidelijk dat ze beschikken over een marginale hoeveelheid serotonine.

Bij vrouwen is serotonine extra laag rond het begin van hun menstruatie. Misschien herkenbaar dat je juist tijdens dit lage serotonine niveau, alle kasten bij langs gaat naar ook maar iets van koolhydraten. Ikzelf reed vroeger zelfs nog naar de benzinepomp voor drop of chocola.

Het volhouden van een dieet zonder koolhydraten is dan voor de meeste vrouwen totaal niet te doen. Het is dus misschien mooi voor een tijdelijk effect, maar uiteindelijk onstaat er een hormonale disbalans en ben je nog verder van huis. Je lichaam heeft koolhydraten nodig!

Mocht je dit bij jezelf herkennen en heb je raad gezocht bij bijvoorbeeld je huisarts en deze heeft je doorgestuurd naar een gezondheidsinstantie vanwege misschien een lichte vorm van depressie, is dit ten onrechte. Want men neemt aan dat het eten van te veel snoep en snacks door een verkeerd eetgedrag wordt veroorzaakt. Gesprekken over eetgedrag zorgen er helaas niet voor dat je serotonine niveau omhoog gaat. En voor je het weet zoek je het helemaal in de verkeerde hoek. En pak je je probleem niet aan bij de kern.

Wil je weten of je een koolhydraat verslaving hebt vraag hier de gratis Slim test aan.

Hoe verhoog je je serotonine niveau?

Belangrijk bij een koolhydraat verslaving is te zorgen dat je serotonine spiegel omhoog gaat en dat de serotonine minder snel door het lichaam wordt afgebroken.

De volgende voedingsmiddelen bevatten de bouwstenen van neurotransmitters:

  • Cottage cheese, Ricotta, Avocado, Banaan, Bonen en peulvruchten, Courgette, Haver, Pompoen, Quinoa, Zaden, Zilvervliesrijst, Ei, Kalkoen, Kip, Vis, Pure chocolade, Gojibessen.

Wanneer je de grondstoffen voor aanmaak van serotonine sneller wilt aanvullen en als je wilt afvallen zijn een aantal zeer goed werkende supplementen die hier mede aan bijdragen zoals de Aminoform van Slimmerslank, Hypericum, chroom, HCA.

Wil je een persoonlijk behandelplan voor je koolhydraat verslaving neem dan kontact op via susannevanderkamp@hetnet.nl

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!