Hoe voorkom je dat je aankomt van december lekkernij?

De 7 TIPS

Hoe voorkom je dat je aankomt van december lekkernij? Het ligt steeds vroeger in de winkels het heerlijke suikergoed. Eind september zag ik al weer de eerste Sinterklaas lekkernijen in de schappen liggen. En wat nog lastiger is zelfs in natuurvoedingswinkels staan bakjes met pepernoten om te proeven en er voor te zorgen dat jij dan een hele zak pepernoten koopt.

Zelfs bij tankstations wordt er bij het afrekenen aan je gevraagd of je de promotie van de week wilt kopen en dat is altijd in de vorm van zoet. En zeker als je op dat moment trek hebt is de kans groot dat je voor de bijl gaat. En op je werk staat meestal een pot gevuld met pepernoten in allerlei smaken.

Zeker als je wilt afvallen is dit een lastige verleiding…

suikergoed in december

Suikergoed in december…3 of meer?

Wanneer je bijvoorbeeld kruidnootjes neemt zal je suikerspiegel snel stijgen zodat je lichaam weer meer insuline aan gaat maken.
Des te meer insuline je aanmaakt des te minder je kunt afvallen.Ik heb even voor je opgezocht wat in de kruidnoten van bolletje zit en dan let je dus vooral op snelle suikers per 100 gram.

 • Koolhydraten, 78 gram, waarvan suikers 32 gram
 • Vezels 2,5 g
 • Eiwitten 5,5 g
 • Zout 0,65 g

Je ziet de kruidnootjes bevatten nogal wat suiker en zeg nou zelf als jij een stuk of 3 kruidnootjes zou nemen stop je dan of ga jij door en is binnen een mum van tijd de zak half leeg? Bedenk je dan dat je dan al 100 gram kruidnootjes op hebt en dus 32 gram snelle suikers. Wanneer je van jezelf weet dat je na 3 tot 5 kruidnootjes niet meer kan stoppen begin er dan niet aan.

DOWNLOAD NU GRATIS HIER

YOUR FREE eBOOK

TOETJES & LEKKERNIJEN>>>

Wij hebben allemaal een verlangen naar een zoete smaak,

Bij de geboorte leren wij als eerste de smaak van zoet herkennen. En doordat het hormoon serotonine gestimuleerd wordt door het eten van zoetigheid voelen we ons snel gelukkig.

Maar helaas voor ons lichaam hebben kruidnootjes totaal geen voedingswaarde en jaagt onze suikerspiegel alleen maar op hol. Snelle stijging en snelle daling en daardoor weer sneller trek. Vooral in zoet!

Voor ons lichaam zijn de suikers die van nature in voedingsmiddelen (fruit) zitten veel beter dan de bewerkte suikers om voeding zoeter te maken. Deze suikers zijn juist gevaarlijk voor ons lichaam en hebben een zodanig effect op onze hersenen dat er een suikerverslaving op de loer ligt.

Het is beter om voeding zoeter te maken met behulp van bijvoorbeeld natuurlijke zoetstoffen zoals manuka honing, ahorns siroop, agavesiroop, stevia, of nog beter met abrikozen of vijgen, bramen en bessen. Hier heeft je lichaam wat aan omdat hier veel antioxidanten in zitten en deze hebben een weerstand verhogende werking.

Hoe voorkom je dat je aankomt van december lekkernij

De 7 Tips

 1. Kun jij de verleiding moeilijk aan wat dit soort lekkernijen betreft en wil je voorkomen dat je niet aankomt tijdens deze decembermaand dan heb ik de volgende tips voor je. Je lichaam zal je dankbaar zijn en ben je heel blij met jezelf als je weer op de weegschaal staat.Het gaat om je Mindset. Besluit voor jezelf dat je alleen tijdens Sinterklaas gaat genieten van een “snoep” moment. Zo doe je toch gezellig mee.
 2. Neem bijvoorbeeld 1 stukje banket of 1 bakje pepernoten of een stuk gevulde speculaas.
 3. Zorg er voor dat je regelmatig eet en geen honger hebt dus geen maaltijden overslaan. Neem als je onderweg bent altijd iets mee van een appel en wat nootjes. Drink voldoende water.
 4. Iedere keer wanneer je voor een bakje vol verleiding staat, wie er allemaal met vieze handen in heeft zitten graaien. Een haard van bacteriën!
 5. Weet ook hoe je je voelt na een halve zak pepernoten, moe en futloos en de weegschaal zal je dan niet blij maken!
 6. Herpak jezelf als de verleiding wel heeft gewonnen, de dag is nog niet verpest en ga terug naar je Mindset.
 7. Bak of maak Lekkernijen uit mijn E-book “Toetjes en Lekkernijen”. Zo krijg je tenminste geen snelle suikers binnen.

Susanne’s tip:

Wil jij motivatie en daadwerkelijk zonder moeite en hongergevoel afvallen?

Volg dan de 3 weekse Verander Slim je Gewicht Programma.

Een 3 weken Programma vol heerlijke koolhydraatbeperkte recepten

Klik hier…