Magnesium tekort? Oorzaak oplossing of doe de test…

Magnesium tekort? Oorzaak oplossing of doe de test…90% van de Nederlanders heeft een tekort aan dit mineraal en dat is dus niet zo verwonderlijk als je weet dat  het mineraal magnesium verantwoordelijk is voor meer dan 325 processen in ons lichaam.

Magnesium is hét anti-stress mineraal. We hebben hier snel een tekort aan vanwege de verarming van de bodem, waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit. Roken stress, alcohol en stress zijn mineralen rovers. Tevens veroorzaakt medicijngebruik een magnesium tekort.

Magnesium is een belangrijk middel voor de zenuwen, het stuurt het vegetatieve zenuwstelsel aan. Hierdoor heeft het invloed op de werking van het hart, de zenuwen, de bloedsomloop, de klieren, de verteringsorganen en de stofwisseling.

Wil jij meer tips?Klik hier >> 

Magnesium beïnvloed energie huishouding en werkt ook in op de stofwisseling.

Het is de werkzame stof voor onwillekeurige spieractiviteit, bijvoorbeeld peristaltische samenwerking van de darm, ritmisch samentrekken van de hartspier, de stroming van de lymfe, voor het samentrekken van de baarmoeder en de werking van de klieren.

Tevens is magnesium belangrijk voor de opbouw van de botten, zeer belangrijk voor kinderen in de groei en is magnesium onderdeel van de omhulling van de botten.

Magnesium is het biochemisch slaapmiddel en wek middel. Door de ontspannende werking kan men gemakkelijker in slaap vallen.

Denk eraan dat elektrosmog (elektrische apparaten, de straling van mobiele telefoons) de behoefte aan magnesium sterk verhoogt.

Een grote behoefte aan chocola is een duidelijk teken dat men behoeft heeft aan magnesium.

Heb je sterke behoefte aan roken of koffie? Dit is een teken dat er onder spanning wordt geleefd en dus het lichaam behoefte heeft aan magnesium.

Doe deze test en ontdek of je een magnesium tekort hebt, stel jezelf de volgende vragen:

  • heb je regelmatig (kuit)kramp, pijnlijke spieren, restless legs?
  • voel je je vaak down?,ben je snel vermoeid? kun je slecht inslapen?
  • kun je slecht doorslapen? wordt je moe wakker? kun je je slecht concentreren?
  • heb je last van stress, gebruik je medicatie? sport je veel?
  • ben je zwanger? ben je in de overgang? lukt het je niet om af te vallen?

Heb je op 3 vragen of meer met JA geantwoord? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid een tekort aan magnesium.

Wanneer heb je dus extra magnesium nodig?

Bij chocoladehonger, buikpijn, krampen, koliek, menstruatiepijn, zenuwpijn, beginnende migraine, hartproblemen, darmkrampen, slaapproblemen, plankenkoorts, verstopping, jeuk, onrust, stress, nervositeit.

Welke voedingsmiddelen bevatten magnesium?

Vooral groene bladgroenten, (probeer 5 ons per dag te nemen), zonnebloempitten, pompoenpitten, noten, pinda’s, bonen, zaden, bananen, frambozen, avocado, volkoren rijst, schelpdieren, kokos, havervlokken, amarant, spelt, knoflook, prei, koolrabi, dadels, wortelen, rode bieten, majoraan, mosterdzaadjes, tijm, ui.

Je kunt ook thee nemen van vrouwenmantel, rozenbottel, pioenroos, smalle weegbree.

Supplementen nemen kan ook maar zorg dat je een goed opneembare vorm kiest, anders spoel je het gewoon door het toilet. Stuur mij een mail als je advies wilt over een goed werkend magnesium supplement.

Wil jij meer tips? Klik hier >>    

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen. Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!