Slank en gezond door transvetten?

Slank en gezond door transvetten? Onlangs was er een uitzending van Kassa. Voedingsmythes werden ontmaskerd door Martijn Katan hoogleraar voedingsleer legde uit dat je beter margarine kunt eten dan roomboter of kokosolie.

Als je me een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik juist geen margarine en bak boter adviseer.
Het voedingscentrum claimt dat het plantaardige omega 6 linolzuur supergezond is voor ons lichaam.
Linolzuur is inderdaad een gezond plantaardig vetzuur echter we hebben er maar heel weinig van nodig.

In verhouding…

In verhouding krijgen we nu veel meer omega 6 binnen in plaats van de omega 3 vetzuren (vette vis, lijnzaad,lijnzaadolie). Des te meer omega 6 vetzuren des te meer kans op ontstekingen en klachten in ons lichaam. De gezonde plantaardige oliën worden ook nog eens in de fabriek chemisch gebleekt en gehard en voila daar hebben we een transvet. Hierdoor druipt de margarine niet en is het ineens smeerbaar geworden. Echter doet het geen donder meer in ons lichaam en is het dus een fout vet geworden.

Verzadigde vetten zijn helemaal niet zo slecht voor ons lichaam zoals o.a. het voeding centrum ons doet geloven.
Wist je dat margarine ooit is uitgevonden om de troepen van Napoleon te voorzien van goedkoop en gemakkelijk brood smeersel?
Dit product is nu nog steeds de margarine die erg lang houdbaar is. Er is geen beest dat er op af komt omdat het lichaam er niets mee kan. Er is geen sprake van voeding uit transvetten voor zowel mens of dier.

Margarine staat nog maar een molecuul verwijderd van plastic

Margarine staat nl nog maar een molecuul verwijderd van plastic. En wil jij je lijf daar mee voeden?
Verzadigde vetten daarentegen zijn vetten die je lijf herkent, en kunnen hierdoor dus worden verwerkt en omgezet worden in energie. Fabrieksvetten zoals transvetten worden niet herkend door je lichaam en uiteindelijk zal je de gevolgen er van ondervinden.

Kies voor producten die…

Kies dus voor producten die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat zijn, zoals (gras)roomboter, olijfolie en kokosolie.
Foute vetten, transvetten genaamd, vind je terug in bijvoorbeeld gefrituurde en sterk bewerkte producten, en zijn erg schadelijk voor de gezondheid.
Bij dit proces wordt het LDL-gehalte, ofwel het “ongezonde cholesterol” verhoogd en het HDL-gehalte, het “gezonde cholesterol”, verlaagd. Een te hoog LDL-gehalte is verantwoordelijk voor hart- en vaatziekten, aderverkalking, diabetes type 2 en andere ziekten. Dus het dichtslibben van je aderen en lijf!

Vermijd dus bak en braadolie, zoals Becel…

Transvetten staan op verpakking vermeld, echter ook weer onder sluipnamen zoals
• bevat Transvetzuren/transvetten, bevat margarine, bevat gehard vet
• bevat gedeeltelijk gehard plantaardig vet, bevat gehydrogeneerde plantaardige olie
• bevat gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie, bevat plantaardig bakvet

Wat doen foute transvetten in het lichaam;

• verhogen triglyceriden, verhogen LDL (slechte cholesterol)
• veroorzaken ontsteking in vaatwand, verstoppen onze celmembranen, verhogen klontering van bloedplaatjes
• lager vet in procenten in moedermelk dus minder voedingswaarde, baby’s met laag geboortegewicht
• baby’s en peuters met mentale achterstand

Waar zitten foute vetten (transvetten) in?

• koffiemelkpoeder/cream zakjes/ cappuccino etc., bak en braad, frituurvet, margarine, halvarine
• koekjes, gebak, bolletjes, croissantjes, cake. Alle kant en klare producten / maaltijden

Waarin geharde olie is verwerkt

• Pizza’s, chips, zoutjes, snacks, soepen, sauzen, bouillonblokjes
• frites saus, dressings
Kortom blijf etiketten lezen!

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Ons programma is slim en simpel en zonder risico voor iedereen geschikt.

Uitgangspunt is makkelijk, snel en verantwoord afvallen met gezonde voeding en lekker eten. Slimmerslank werkt met het unieke voedingssupplement Aminoform en een Body detox ontgifting programma die je tijdens het afvallen optimaal ondersteunen.  Hoe eerder je het weet, hoe makkelijker het is. Ervaar daarom zelf 7 dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen zodat jij snel gaat ontdekken hoe jij met het nieuwe unieke programma van Susanne verrassend snel gaat afvallen. Ervaar zelf nu zeven dagen lang hoeveel jij je beter gaat voelen. Klik hier…

Nu direct aan de slag?

Ik wil je uitnodigen te gaan starten met het creéren van je droomgewicht en de duurzame switch te gaan maken van “overgewicht naar gezond gewicht ” en ik wil je daarbij helpen via ons Plus Programma. Zodra je je bestelling hebt afgerond, ontvang je direct per mail het volledige plus programma met o.a: het stappenplan leuke weekmenu’s met heerlijke recepten, een slimme boodschappenlijst en alle andere handige informatie. De eerstvolgende werkdag ontvang je per post.nl het voedingssupplement aminoform én de detoxkuur. Waarmee je vetreserves onmiddellijk in de vetverbranding gaan.

Houd ik het wel vol, kan ik dit nu wel?

Maak je geen zorgen: je krijgt van mij een compleet stappenplan, dat je heel eenvoudig kunt volgen. Zo is anders eten alleen maar leuk!

Moet ik ook regelmatig sporten: Nee, dat hoeft niet. Ook als je niet sport, val je af.

Ik eet heel vaak buiten de deur is dat een probleem? Nee, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Mail me gerust voor tips!