Slim en Slanker

Slim en slanker?
Hoe is dit mogelijk?

Het werkt!!!

Val jij ook onder de categorie liever lui dan moe…
Of heb jij een enorme hekel aan sporten?

Herken jij dit?

 1. Stel jij het sporten of bewegen ook steeds uit omdat het je teveel tijd kost?
 2. Of belt je vriendin voor de zoveelste keer af en  dan is het toch niet zo leuk meer om te gaan.
 3. Je hebt last van je enkel of knie dus je mag de komende tijd niet trainen.
 4. Je wacht liever tot het mooiere weer eraan komt en gaat dan lekker buiten hardlopen.
Ja ja wat zijn we er goed in, altijd maar weer een smoesje hebben en weet je waarom? Het is makkelijker om het niet te doen.
Maar het is o zo jammer wanneer je het weer laat verslonzen want juist bewegen en vooral interval en krachttraining is belangrijk bij het gezond blijven en helemaal wanneer je wilt afvallen.

Waarom?

Ten eerste:  wil je  je lichaam dwingen om je lichaamsvet te gaan gebruiken als energiebron in plaats van te branden op suiker, dit doen wij bijna allemaal. De ruststofwisseling moet dan omhoog  en dit kun je bereiken door krachttraining.
Juist krachttraining zorgt ervoor dat je ruststofwisseling omhoog gaat, je lichaam een betere verbranding krijgt en meer calorieën gaat verbruiken. Dit wordt een continu proces ook als je werkt, in de auto zit of als je slaapt.
Tevens behoud je je spiermassa en bouw je meer spiermassa op, hoe meer spiermassa je opbouwt hoe beter je afvalt.
Ten tweede: is het belangrijk zeker na je 35e te starten met krachttraining want onze productie van oestrogenen gaan langzamerhand achteruit  en na de overgang wordt het niet meer door het lichaam zelf geproduceerd.
 
Het hormoon oestrogeen zorgt voor een mooie gezonde huid, emotioneel evenwicht, sterke botten en nog veel meer. Daarom is het belangrijk je oestrogeen peil in balans te houden.
Oestrogeen, ook wel vrouwelijke hormonen genoemd spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, bij de zwangerschap en de regulatie van de menstruele cyclus.

Welke klachten kunnen ontstaan bij een tekort aan oestrogenen?

 1.  Osteoporose
 2.  Meer rimpelvorming
 3.  Minder energie,  humeurig
 4.  Verlaagt libido
 5.  In- en doorslaap problemen
 6.  Onregelmatige menstruatie
 7. Haaruitval
 8. Verstoorde vochthuishouding in de vagina
 9. Verstoring cholesterolspiegel
Door regelmatig aan krachttraining te doen maakt ons lichaam uit  het hormoon testosteron in vetweefsel  weer oestrogeen aan.  Er zijn ook cremes op de markt die werken maar dit is natuurlijk een makkelijke en goedkopere manier.
Naast de 7 minutes workout is er nog een makkelijke workout die zeer snel verbluffend resultaat oplevert.
Dit is de Tabata training.  Dit is een hoog intensieve training vernoemd naar de Japanse onderzoeker Dr. Izumi Tabata. Interval training op zeer hoge intensiteit.
Een onderzoek uit 1996 wijst uit dat matig getrainde atleten vooruit gingen in meer maximale zuurstofopname en verbrandde meer vet dan de andere groep die een uur duurtraining deed per dag.
Tabata training bestaat uit 5 minuten warming up, 8 sets van 20 seconden inspanning met 10 seconden pauze en 2 minuten cooling down.
Let op: bij de 20 seconden ga je echt vol uit knallen, een sprint als het ware. Totaal 11 minuten.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen als je gewend bent langer te sporten dat je deze Tabata training een keer of 3 herhaalt tijdens je Workout.
 • 8x 20 seconden voluit sprinten tijdens joggen of hardlopen of fietsen
 • 8x 20 seconden touwtje springen, kikkersprongen
 • 8x 20 seconden squats, push ups
Test voor jezelf uit wat je het prettigst vindt. Zelf doe ik het meest de jogvariant want ik ben het liefst buiten. Is het weer echt heel slecht dan doe ik de 7 Minutes Workout binnen.
Kortom kies wat bij je past, ga het doen, plan het in je agenda, begin met eerst 1 of 2 x per week. Besef hoe goed het voor je lijf is (strakker) en weet dat het je fantastisch veel gezondheidsvoordeel geeft (hormoonbalans)!
Wil je toch liever onder begeleiding kun je je richten op een personal trainer of navragen in de sportschool. Zeker als je medicijnen gebruikt of een blessure hebt, je altijd even door een expert voor laten lichten.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…? Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

Nu direct aan de slag?

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van dieetpillen. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes.

Susanne’s tip:

Wil jij motivatie en daadwerkelijk zonder moeite en hongergevoel afvallen?

Doe dan 1 week mee met de Verander Slim je Gewicht Challenge.

Een Programma vol heerlijke koolhydraat beperkte recepten en elke dag coaching van Susanne, antwoorden op al je vragen

Klik hier…