Susanne’s verhaal…

Susanne van der Kamp Orthomoleculair voedingscoach

Al vanaf mijn 14e jaar ben ik gefascineerd door afvallen. Mijn moeder was eeuwig aan het lijnen helaas zonder resultaat: ze hield het nooit lang vol en had altijd honger. Het slank blijven ging mezelf aardig af, tot mijn zwangerschap.

Ik heb toen alle touwtjes los gelaten.

In het begin van mijn zwangerschap was ik kotsmisselijk. Maar na 3 maanden voelde ik me prima. Eetlust, maar vooral snoeplust voor 10!

Ik ging zeker 2 x per week naar de BIG M, en kocht milkshake Vanille. At supergrote witte stokbroodjes belegd met Kip kerrie, Filet Americain en Tonijnsalade.

Regelmatig gingen we uit eten en ik nam altijd Vanille ijs met Slagroom nadat ik een hele Pizza had opgegeten. Het kon me niks schelen, ik hield nergens meer rekening mee, ik was immers zwanger en toch dik. Hoe het na de zwangerschap moest zag ik dan wel weer.

Ook de  M en M’s waren altijd in huis en ik heb menig zak verslonden, want aan 1 handje heb je natuurlijk niet genoeg.

8e maand zwangerschap Susanne 31 jaar

Uiteindelijk ben ik bevallen op mijn verjaardag (net als ikzelf op de verjaardag van mijn vader ben geboren) van een gezonde zoon, gelukkig met een gezond geboorte gewicht. Daan was 3380 gram. Een wolk van een baby!

Echter mijn gewicht was tot de bevalling van Daan 82,5 kilo. Na de bevalling 74 kilo. Echter voordat ik zwanger werd woog ik 60 kilo, Dat was dus 14 kilo meer voordat ik zwanger werd. (zie foto)

Je kunt op onderstaande foto na de bevalling mijn buikvet goed zien.

14 kilo zwaarder dan voorheen en vooral(buikvet)

 

Hoe ging ik dit doen?

14 kilo meer dan voorheen, dat voelde niet fijn! Hoe ging ik dit doen?

Met veel honger lijden (en chagrijnig zijn), is het me gelukt maar wat een ellende. Ik begon met een boekje van Montiac, daar mocht ik ’s morgens zoveel broodjes met jam eten als ik maar wilde. Ook ging ik als een gek Aqua joggen. En ik had enorme honger, dus ging het anders aanpakken, hup naar de reform en ik kocht 6 flessen zuurkoolsap. Dat hield ik nog geen halve dag vol, ook geen succes dus.

Ik had ook gehoord dat als je borstvoeding geeft je vanzelf…

Ik had ook gehoord dat als je borstvoeding geeft je vanzelf weer op je “oude” gewicht terecht zou komen. Nou bij mij dus niet. Toen kreeg ik van iemand het ‘ziekenhuisdieet’ van iemand, dat zou geweldig werken. Maar oh wederom wat een honger had ik.

Mindset voor elkaar gekregen om weer op de 60 kilo te belanden…

En als laatste strohalm ben ik gaan “shaken”, ook weer met veel honger en heb het dus op Mindset voor elkaar gekregen om weer op de 60 kilo te belanden. Maar prettig was het niet.

Als orthomoleculair voedingscoach…

Ik ging me meer en meer verdiepen en via via ontdekte de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer, waarbij ik leerde welke voedingsstoffen nodig zijn om makkelijk zonder honger een kilo per week af te vallen. Hieruit is mijn afslankstudio SlimmerSlank in Groningen ontstaan. Als orthomoleculair voedingscoach heb ik inmiddels meer dan duizenden mensen geholpen om gezond gewicht te verliezen (met name buikvet).

Ik had zelf een diepe wens om weer op mijn oude gewicht terecht te komen, wist ik toen maar wat ik nu weet dan had ik mijn moeder kunnen helpen zoals ik nu al zovelen heb geholpen.

mijn moeder met haar kleinzoon…

 

Inmiddels is het mijn missie geworden…

Inmiddels is het mijn missie geworden om meer mensen tegelijk te helpen. Omdat er een wachtlijst ontstond hebben we nu maandelijks een Verander Slim je Gewicht Challenge zodat ik veel meer mensen tegelijk online kan helpen en je in een week kan testen of onze Mediterraanse methode bij jou past.

Buiten de challenges kun je ook instappen in het 3 weekse Verander Slim je Gewicht Programma.

Inmiddels ben ik zelf nu 54 jaar, zit midden in de overgang en ben nog steeds op mijn gewenste gezonde gewicht. Zeker heb ik mijn guilty pleasures zoals een monchou taartje of een bitterbal en geniet  ik van een lekker glas Spaanse rode wijn. Een weekendje weg en vakanties zijn net als voor iedereen ook voor mij een uitdaging. Maar dankzij mijn verdieping en know how heb ik blijvend Grip op mijn Gewicht!

Inmiddels ben ik zelf nu 56 jaar, en ben nog steeds op mijn gewenste gezonde gewicht.

Susanne, Blijvend Grip op mijn Gewicht

Lees ook meer over mijn partner Gerard en mij via:

https://www.slimmerslank.com/slimmerslank-in-de-media-mijn-geheim/