Welke 7 voedingstekorten veroorzaken overgewicht?

“Voedingstekorten” Welke 7 voedingstekorten veroorzaken overgewicht?  Hoe kan dat nou? Ik eet heel gezond hoor! Maar het afvallen lukt me voor geen meter. Ik sport als een gek, en ondanks al mijn inspanningen val ik niet af!”

Dit hoor ik al te vaak, mensen die zich hulpeloos gefrustreerd tot mij wenden.

Ik begrijp deze reactie wel, echter weinig mensen weten hoe het gesteld is met onze kwaliteit van de voeding in Nederland en daarbuiten. De hoeveelheid vitaminen en mineralen in onze groenten is de afgelopen 20 jaar met meer dan 50% teruggelopen.

De oorzaak van deze tekorten is o.a. de industriële landbouwmethode waarbij veel kunstmest wordt gebruikt en het hergebruiken van de bodem zodat deze uiteindelijk is uitgeput. Daardoor komen de waardevolle voedingsstoffen niet meer in het gewas maar dus ook niet meer in onze voeding.

Door dit ernstige tekort is het voor ons lichaam steeds lastgier om de toenemende milieuverontreining effectief te kunnen ontgiften en de afvalstoffen te verwijderen.

Daarbij is het sowieso naarmate we ouder worden steeds lastiger omdat ons mineralen depot steeds minder wordt.Iedere Nederlander, hoe gezond hij of zij ook eet heeft daarom een tekort aan de volgende 7 voedingsstoffen: Deze tekorten kunnen gewichtstoename veroorzaken.

  • Zink, Selenium, Magnesium, Chroom
  • Jodium, EPA/DHA, Vitamine D

Welke lichamelijke oorzaken kunnen ontstaan door deze te korten?

Trage schildklier

Door een tekort aan selenium en zink wordt de omzetting van het schildklierhormoon T4 naar de actieve vorm T3 verminderd, waardoor schildklierproblemen ontstaan. En tekort aan selenium vermindert de jodium voorraad en deze is nodig voor een goede werking van de schildklier.

Het veroorzaakt een trager werkende schildkier en vooral na een zwangerschap kan er dan overgewicht ontstaan. Vroeger zei men wel: elke zwangerschap kost je een tand of kies. Het kindje gebruikt alle voedingsstoffen van de moeder en wanneer deze niet goed worden aangevuld kan er dus een schildklier probleem ontstaan.

Hyperinsulinemie (verhoogde insulinespiegel)

Door een magnesiumtekort verhoogt het risico op het metaboolsyndroom. Het metaboolsyndroom heeft verschillende kenmerken waarvan je een aantal kan hebben. Gewicht vasthouden rond middel, verhoogde glucosespiegel, een verhoogd LDL cholesterol, een verlaagd HDL cholesterol, verhoogde bloeddruk, verhoogde triglyceriden, insulineresistentie.

De kans bij het vaststellen van het metaboolsydroom dat er zich suikerziekte (Diabetes II) aan het ontwikkelen is, is zeer groot en tevens ontstaat er een hoger risico op het krijgen van hart en vaatziekten. Het is allemaal op te lossen mits je maar tijdig aan de bel trekt en je maatregelen gaat nemen.

Verlaagde verbranding

Je komt aan met slechts 1500 kcal per dag toch in gewicht aan. Door een tekort aan vitamine D denkt ons lichaam dat het winter wordt en probeert het lichaamsgewicht vast te houden. Misschien komt er wel voedselschaarste die nooit meer komt.

Zorg bij de eerste zonnestralen dat je niet meteen met Sunblock en zonnebrand cremes aan de slag gaat maar laat je huid zeker 10-15 minuten het zonlicht opnemen. Ook via je ogen neem je flink wat zonlicht op en maak je dus D aan. Ook eventjes zonder zonnebril dan maar.

Vitamine D is cruciaal voor een goede weerstand maar ook voor sterke botten, een tekort werkt osteoporose in de hand.

Klik hier voor een goed Vitamine D supplement, met de code slimmerslank extra korting.

Koolhydraatverslaving

Je krijgt emotionele klachten als je minder koolhydraten eet en je snoept meer als je gespannen of verdrietig bent. Als koekjes, snoepjes chips en brood een grote verleiding zijn is er o.a. een tekort aan chroom in het lichaam. Volgens een Nederlands onderzoek is dit de reden van het onstaan van hyperinsulinemie.

Een tekort aan EPA/DHA  kan bijdragen aan het ontwikkelen van overgewicht.

Ondersteuning Slimmerslank

Slimmerslank beperkt zicht niet tot het verkopen van voedingsupplement de Aminoform. Wij helpen je graag verder bij het opbouwen van een gezond voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met de producten van Slimmerslank vormen de sleutel tot succes. Alle bovengenoemde mineralen, vetzuren en vitamines zijn rijkelijk aanwezig in ons Voedingsprogramma.

Wil jij ook ons succesvol en inspirerend online begeleidingsprogramma ontvangen bij het afvallen…?

Waarmee jij snel de eerste stap zet naar het nieuwe afvallen met een gezond voedingspatroon.

 

Susanne’s tip:

Wil jij motivatie en daadwerkelijk zonder moeite en hongergevoel afvallen?

Volg dan de Verander Slim je Gewicht Challenge 

Klik hier…

 

zet niet meteen je zonnebril op bij het eerste zonnestraaltje